Бившият президент на САЩ  Доналд Тръмп в петък защити антиимигрантските коментари,

...
Бившият президент на САЩ  Доналд Тръмп в петък защити антиимигрантските коментари,
Коментари Харесай

Тръмп към критиците си: Не съм ученик на Хитлер

Бившият президент на САЩ  Доналд Тръмп в петък отбрани антиимигрантските мнения, които направи по-рано тази седмица, оповестява ABC News. 

Той направи това, след като критиците му го упрекнаха в последване на расистките настроения към Адолф Хитлер. 

Тръмп им отговори, че  " не е възпитаник на Хитлер ".

В радио изявление с Хю Хюит в петък, Тръмп беше запитан за мненията, които направи на скорошен протест в Ню Хемпшир, където сподели, че незаконните имигранти  " тровят кръвта на страната ни ".

" Първо, не знам нищо за Хитлер. Не съм възпитаник на Хитлер. Никога не съм чел негови произведения, сподели Тръмп на Хюит. Казват, че той е споделил нещо за кръвта. Той също не го е споделил по метода, по който аз го споделих, апропо. Това е доста друг тип изказване. Това, което споделям, когато приказвам за хората, които идват в нашата страната е, че те унищожават страната ни. "

Припомняме, че кампанията на президента Джо Байдън разгласява в сряда графика, непосредствено сравняваща бившия президент Доналд Тръмп с Адолф Хитлер.

Графиката, споделена в обява на X (бившият Туитър), бележи още по-агресивен метод в устрема на акцията на Байдън да обвърже имиджа на Тръмп с нацисткия водач преди началото на общите избори.

Под банера " ТРЪМП ПАПАГАЛСТВА ХИТЛЕР " графиката изброява три цитата от 45-ия президент на Съединени американски щати до тези на Адолф Хитлер.

" Имигрантите " тровят кръвта на страната ни ", гласи един откъс на Тръмп. Под него се чете непълен откъс от Хитлер: " Замърсяването на кръвта " от " низша раса " ще докара до рухването на Германия. "

" Това не е съвпадане ", написа акцията на Байдън в X.

Сравняването на политически конкурент с Хитлер в миналото беше съвсем неразрешено в политическите акции. Но това се трансформира в рутина за акцията Байдън, която отбелязва, че самите историци споделят, че реториката на Тръмп повтаря тази на фашистките водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР